21 θαυματουργά και εύκολα μυστικά για επίπεδη κοιλιά!

-Απόφυγε την κατανάλωση σόδας και ανθρακούχων αναψυκτικών, τα οποία φουσκώνουν το στομάχι λόγω των αερίων που απελευθερώνουν.
-
Πίνε άφθονο νερό. Το νερό διευκολύνει την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, κατ’ επέκταση μειώνει και το φούσκωμα.
-
Πες όχι στις τσίχλες. Το μάσημα τσίχλας σε κάνει να καταπίνεις μαζί και αέρα που φουσκώνει το στομάχι, ενώ επιπλέον η σορβιτόλη -ένα συστατικό που βρίσκεται σε πολλές τσίχλες χωρίς ζάχαρη- δημιουργεί πρήξιμο.
-
Κατανάλωσε γιαούρτι. Περιέχει ασβέστιο το οποία βοηθά στην αποβολή των αερίων.
-
Για σνακ επίλεξε μία μπανάνα που είναι πλούσια σε κάλιο και θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το περίσσιο νάτριο που βρίσκεται στον οργανισμό σου και σου δημιουργεί πρήξιμο.
-Αν θες να δείξεις άμεσα πιο αδύνατος/η, φρόντισε να κρατάς ίσια την πλάτη σου, ψηλά το κεφάλι, πίσω τους ώμους και ρουφηγμένη την κοιλιά κάτι που θα ενεργοποιήσει τους κοιλιακούς σου μυς και θα σου χαρίσει σύντομα μια πιο επίπεδη κοιλιά
-Γέλιο. Για πιο σέξι κοιλιά,  10 λεπτά έντονου γέλιου ημερησίως!
-Κατανάλωση σνακ. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν πιο συχνά σνακ, είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν περιττό λίπος στην κοιλιά. Μήλο με μέλι και κανέλα, γιαούρτι 2% με μια κουταλιά μαρμελάδα ή ένα φλιτζάνι (200γρμ.) άπαχο γάλα, μια χούφτα ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα ωμά ή φουντούκια ωμά) φρούτα, κομμένα καρότα και άλλα είναι το ιδανικό σνακ που μπορείτε να το τρώτε ανά δύο ώρες ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα.

-Πιες ένα χυμό Παπάγια. Το ένζυμο της βοηθά στην πέψη ενώ απαλύνει τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας και φουσκώματος. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σαν καταπραϋντικό για το στομάχι
-Δύο φορές την εβδομάδα απαιτείται η λήψη φυτικών πρωτεϊνών όπως τα όσπρια. Σύμφωνα με έρευνα της διαιτολόγου Dawn Jackson Blatner, RD, όσοι έκαναν αυτή την μικρή αλλαγή στη διατροφή τους, κατάφεραν να χάσουν κατά μέσο όρο το 15% του σωματικού τους βάρους.
-Πιείτε κρασί! Τα αντιοξειδωτικά του βοηθούν στην καύση του τοπικού λίπους. Όλα τα υπόλοιπα ποτά απαγορεύονται!
Μην καταβροχθίζεις το φαγητό σου. Φρόντισε να μασάς την κάθε μπουκιά τουλάχιστον 8-10 φορές. 
-Διώξτε το στρες γιατί αυξάνει την παραγωγή στεροειδών και ορμονών που επηρεάζουν αρνητικά το πεπτικό σύστημα με αποτέλεσμα τη συχνή εμφάνιση δυσκοιλιότητας και πρηξίματος στο στομάχι. Σύμφωνα με μελέτες 20 λεπτά άσκησης ημερησίως, διώχνουν το πρόβλημα.
-Ο ύπνος δεν τρέφει μόνο αλλά και αδυνατίζει! Όταν κοιμάσαι λιγότερες από 7 ώρες το βράδυ – αναστέλλεται η ικανότητα του οργανισμού να καίει λίπος.
-Μην τρως πολύ αργά το βράδυ. Η δημοσιογράφος διατροφικών θεμάτων Sally Shields επισημαίνει ότι αν μεσολαβήσουν τουλάχιστον 3 ώρες ανάμεσα στην ώρα του δείπνου και του ύπνου θα παρατηρήσεις μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση της κοιλιάς σου το πρωί. Κατανάλωσε το βραδινό σου τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξαπλώσεις και φρόντισε να είναι εύπεπτο όπως ψητό κοτόπουλο ή φρούτα
-Πες όχι στο αλάτι. Ένας απλός τρόπος για να μειώσεις την υπερβολική πρόσληψη αλατιού είναι να μην προσθέτεις αλάτι στα φαγητά σου και να περιορίσεις τα fast food. Χρησιμοποίησε μπαχαρικά που εμπλουτίζουν τη γεύση έτσι προσθέτεις και ενισχυμένη λιποδιάλυση στο φαγητό σου και ενδιαφέρον στον ουρανίσκο σου
-Πατάτες! Προτιμήστε τες. Οι διαιτολόγοι τώρα τις συστήνουν καθώς ανακαλύφθηκε ότι περιέχουν έναν ειδικό τύπο άμυλου που αντιστέκεται στα πεπτικά ένζυμα. Παραμένουν στο έντερο μας περισσότερο, καθυστερώντας τις κρίσεις πείνας. Προτιμήστε μία πατάτα και όχι ένα κιλό. Μιλάμε για μία πατάτα, ψητή ή βραστή!
-Πεινάτε; Και σας προκαλούν οι μυρωδιές από την απέναντι ταβέρνα; Ή το φαγητό της γειτόνισσας που συμβαίνει να είναι το αγαπημένο σας; Υπάρχει ένα κολπάκι που συστήνουν οι ειδικοί και μπορεί να σας βοηθήσει. Κλείνεται το αριστερό σας ρουθούνι που ευνοεί τις παρορμήσεις σας, και αφήνετε ελεύθερο το δεξί  ώστε να ενεργοποιήσετε την πλευρά του εγκεφάλου στην οποία γίνεται η επεξεργασία των συναισθημάτων!.
Μύρτιλα
Τα μύρτιλα είναι ένα καταπλητκικό φρούτο. Μπορείτε να το βρείτε και αποξηραμένο. Δεν είναι τυχαίο που προστατεύει τους διαβητικούς! Ένα φλυτζάνι (200γρμ) μύρτιλα βοηθούν απόλυτα στην λιποδιάλυση σας. Έρευνα έδειξε ότι όσοι λάμβαναν μύρτιλα  έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε σχέση με όσους δεν λάμβαναν μύρτιλα. Αυτό οφείλεται στην ανθοκυανίνη που περιέχεται σε αυτά τα θαυμάσια φρούτα! Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του μύρτιλου, πίνοντας το τσάι του. Θα το βρείτε σε όλα τα είδη βιολογικών προιόντων και βοτάνων.
Πράσινο τσάι
Έρευνα έδειξε ότι εθελοντές που γυμνάζονταν και παράλληλα έπιναν έως 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι κάθε μέρα είχαν αυξημένη απώλεια λίπους στην κοιλιά σε σχέση με πριν ή με άλλα άτομα που δεν έπιναν τσάι.  Το πράσινο τσάι είναι ένα θαυμάσιο βότανο που προλαμβάνει πολλές ασθένειες. Η «λιποδιαλυτική» του δράση οφείλεται στις κατεχίνες.
Ένα προσωπικό μου tip: Συνηθίζω να πίνω πράσινο τσάι μετά το φαγητό, προσθέτοντας απόσταγμα από κρόκο Κοζάνης. Τον κρόκο Κοζάνης, τον αποθηκεύω ως εξής: Παίρνω 10 στήμονες και τους προσθέτω μέσα σε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού. Μία κουταλιά μέσα στο τσάι μου, κάνει εξαιρετική λιποδιάλυση. Επίσης αν δεν θέλετε να το προσθέσετε στο τσάι σας, υπάρχει η δυνατότητα να το προσθέσετε στο φαγητό σας την ώρα βρασμού. 2 κουταλιές είναι υπέρ αρκετές ώστε να απολαύσει όλη η οικογένεια τις ευεργετικές ιδιότητες του κρόκου. Προστατεύει τα αγγεία, είναι αντιοξειδωτικό, κατεβάζει την χοληστερίνη και είναι αντικαταθλιπτικό. Εγώ το προσθέτω στο φαγητό του παιδιού μου γιατί επιμένει να τρώει πολλά λιπαρά ενώ για μένα προτιμώ την πρόσμιξη του με το τσάι μου.

Τροφές που πρέπει να προτιμάτε για θαυμάσια αποτελέσματα!
o                         Άπαχα γαλακτοκομικά
o                         Ελαιόλαδο
o                         Κρεμμύδι
o                         Μήλα
o                         Καρότα
o                         Μαρούλι
o                         Μπρόκολο
o                         Λάχανο
o                         Ψάρια
o                         Δαμάσκηνα
o                         Σέλινο
o                         Σπανάκι
o                         Όσπρια
o                         Πουλερικά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More